2022-23 m. sezonas: 24 išvykos ir 244 nauji autografai į muziejų

Nors 2022-23 m. sezonas galutinai komandoms dar nesibaigė, tačiau man su autografų rinkimu jis jau finišavo, po kurio galiu sudėti visus taškus ant i.

Visu pirmą tai džiaugiuosi, kad šį sezoną susikūriau sau mielą ir akiai malonų maketą. Ant jo puikuojasi žaidėjo nuotrauka, vardas, pavardė ir komanda, kurią jis atstovauja, taip pat komandos ir mano muziejaus logotipai.

Šį sezoną dėl autografų keliavau į keturis Lietuvos miestus (9 kartus į Kauną, 7 kartus į Alytų, 5 kartus į Vilnių ir 3 kart į Prienus). Išviso 24 išvykos, o per jas surinktas rekordinis kiekis autografų – 244.

Vienos išvykos rekordas įvyko Kaune per Eurolygos finalinį ketvertą, kai Karmėlavos oro uoste atskrido visos keturios dalyvės ir buvo surinkti 33 parašai.

Per 2022-23 m. sezoną buvo surinktos – 11 Eurolygos komandų (neskaičiuojant „Žalgirio”) – Virtus, Alba, Barcelona, Milanas, Panathinaikos, Ulker, Partizan, Baskonia, Olympiacos, Real ir Monaco.
7 Lietuvos krepšinio lygos komandos – Žalgiris, Rytas, Wolves, Juventus, Nevėžis, Prienai ir Jonava. Taipogi dvi Ukrainos komandos – Prometey ir Budivelnik. Bei pavienės išvykos pas Gary Paytoną ar Eurolygos legendas.

Išmėginau ir kitą rinkimo būdą – tai paštas. Siunti nuotraukas žaidėjui į kitą šalį ir tikiesi, kad jis jas atsiųs atgal. Taip pavyko gauti keturis kartus NBA čempiono – Shaquille O’Nealo autografus. Kitų rinkėjų praktika rodo, kad tai veikia ir su kitais senosios kartos žaidėjais. Jausmas ne tas pats, kaip rinkti gyvai, bet papildyti muziejų kokios nors krepšinio legendos parašu, visuomet smagu.

Džiaugiuosi, kad Lietuva yra krepšinio šalis ir net trys komandos žaidžia tarptautiniuose turnyruose, kurie leidžia taip gausiai rinkti autografus ir mėgautis patinkančia veikla.

Ačiū visiems, kas skaito ir seka mano veiklą instagrame – @motiejausmuziejus