Susitikimas su Luka Dončičiumi

Spalio 26 diena Kaune lankėsi viena tituluočiausių Europos komandų – Madrido Realas, savaitė prieš vienas autografų kolekcionierius kartu pasiūlė važiuoti į Kauną ir pabandyti susimedžioti keletą parašų. 

Sutikau nedvejodamas. Pasidariau septynių krepšininkų nuotraukas ir pirmyn į trasą. 

Atvykome į Kauną beveik dviejomis valandomis anksčiau, kad prie viešbučio, kuriame apsistoję „Real” žaidėjai, susimedžiotume kelis iš jų ir taip palengvintume savo medžioklę po rungtynių. 

Prie viešbučio dar laukė keletas tokių pat mėgėjų, kaip ir aš. Jų paklausiau, kaip su Luka Dončičiumi, ar pasikėles jaunuolis? Ar sunkiai pasirašinėje? Atsakė, kad ne, kad labai lengvai. Kažkaip buvo keista, norėjosi pačiam įsitikinti. 

Pirmasis pasirašo Felipe Reyes, po jo pasigaunu Jaycee Carroll ir Dino Radončičių. Ir staiga žiūriu ateina žaidėjas, dėl kurio pagrinde ir važiavau į Kauną, t.y Luka Dončičius. 

Pasirašo man, po to dar keliems. Galvojau viskas, tačiau priešais autobusą paprašau ir nuotraukos, be problemų nusifotografuoja. Wow, smagu, kad jaunuolis, kuris laimėjes Europoje viską, kas svarbiausia, yra toks paprastas. 

Gerai, keturi žaidėjai iš 7 pasirašė, liko dar. Į rungtynes neinu, kavinėje susirandu vietą prie televizoriaus ir stebiu rungtynes ten. Dončičius ir toliau siautėja, leidžia vieną taiklų metimą po kito. Sugalvoju ant paprasto balto lapo parašyti jam žinutę – „Tu esi jaunasis krepšinio Dievas, visokeriopos sėkmės NBA pirmenybėse”, linkėjimai iš Lietuvos, fanas Motiejus” (žinoma angliškai). Rungtynės baigėsi laukiam prie tarnybinio išėjimo jo ir kitų Real krepšininkų, vos ne vos gaunu Rudy Fernandezo, Gustavo Ayono ir Jeffery Tayloro autografus (kai kurie negavo, nes žaidėjų pasikėlimo lygis – milžiniškas), paskutinis ateina Luka, minia ošia.. Visi prašo autografų, kiti nuotraukų. Nei vieno nepraleidžia, visiems pasirašo, pasidaro asmenukę, nors jį greičiau viską baigti ragina komandos apsauginis. 

Aš taip pat paprašiau dar vieno parašo, o kai pasirašė įteikiau raštelį.. Nustebo ir padėkojo. Toks tas paprastas Luka Dončičius, kuris tikiuosi, kad kitais metais draskys NBA arenų tinklelius. 

Buvo greičiausiai paskutinė proga pamatyti jį Lietuvoje, o ta proga ir pasinaudojau. Smagu.